HTML

Mikroszkóp Színpad

Azt várjuk, hogy dörömböljenek a színház bejáratánál azok a nézők, akik önkéntes rekeszizom gyakorlatokra vágynak…

Friss topikok

Varga Ferenc József kapta a Karinthy-gyűrűt

2012.06.26. 16:08 mikroszkopszinpad

A Humorfesztivál győztes, többszörös Bonbon-díjas humorista, Varga Ferenc József kapta az idei Karinthy-gyűrűt. A szakma legrangosabb elismeréseként számon tartott díjat és az oklevelet Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója adta át, a Magyar Rádió márványtermében, a hétfő délelőtt megrendezett ünnepségen.

VFJ.jpgA Magyar Rádió elnöke minden évben, így idén is, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján adja át az elismerést a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak. Az elismerés mindössze egyszer ítélhető oda. Varga Ferenc József ezzel a kitüntetéssel egy olyan elit klubhoz csatlakozott, melynek tagjai között találjuk Marton Frigyest, Hofi Gézát, Nagy Bandó Andrást, Boncz Gézát, Éles István, Sándor Györgyöt, Litkai Gergelyt, Maksa Zoltánt, Kovács András Pétert, Kőhalmi Zoltánt, Bödőcs Tibort, vagy a tavalyi díjazottat, Hadházi Lászlót.

„Varga Ferenc József az eddigi Karinthy-gyűrűsök többségéhez hasonlóan a Magyar Rádió Humorfesztiváljának felfedezettje” – mondta Sinkó Péter, a Rádiókabaré szerkesztője. „Hatalmas munkabírással biztosította, hogy minden szituációban megbízható előadó legyen, ugyanakkor szerzőként is sokszor bizonyította tehetségét. Külön öröm, hogy az Ottfelejtett mikrofonok című produkciói – amelyben partnere Aradi Tibor – új stílust hoztak a kabarékban. Igazi rádiós humor szuletett, sokszor akusztikus hátteret, montázsszerű villanásokat felvonultatva. (…) Reméljük, a Karinthy-gyűrűt tekintve érezni fogja, hogy ebben a műhelyben mindig otthonra talál.” (forrás: MTVA, premier.mtv.hu)

Varga Ferenc Józsefnek ezúton is gratulálunk!

VFJ2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: varga ferenc józsef karinthy-gyűrű

A bejegyzés trackback címe:

https://mikroszkopszinpad.blog.hu/api/trackback/id/tr154612657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása