HTML

Mikroszkóp Színpad

Azt várjuk, hogy dörömböljenek a színház bejáratánál azok a nézők, akik önkéntes rekeszizom gyakorlatokra vágynak…

Friss topikok

Maguk akarták… - videóblog (5. rész)

2012.03.11. 18:36 mikroszkopszinpad

Visszaszámoltunk, megvolt a bemutató, szerettük a darabot. De hogyan tovább? A Maguk akarták…, azon kívül, hogy nem kívánságműsor, nem is állandó. Több szempontból sem olyan, mint mondjuk a Hamlet. Egyrészt sokkal viccesebb, másrészt kevesebben halnak meg benne és inkább jelenkori hazai problémákkal foglalkozik, nem középkori uralkodók családi-, és trónviszályával, például.

 

A Maguk akarták… minden alkalommal változik. Új hírek érkeznek, amire a gyorsreagálású írócsapat gyorsan reagál a jelenetekben. A színészek játszanak, a karakterek élednek, és nem csak a néző, hanem ők maguk is élvezik a rájuk szabott karaktereket. Minden este más a konferanszié, mások a poénok, és a büfébe is új szendvicsek érkeznek, meg madártej. Akkora lendületet kapott a darab, hogy már azon se lepődnék meg, ha egy hírből hamarabb lenne poén a Mikroszkópon, mint újságcikk az interneten…

 

A lelkesedéstől túlfűtötten, illetve a videó-sorozat sikerén felbuzdulva tovább forgott a kameránk, hiszen szeretnénk kedvet csinálni mindenkinek az előadáshoz. Mert, aki még nem látta, annak meg kell nézni, aki meg igen, annak a változások miatt érdemes duplázni. A soron következő kisfilm ráadásul kettős bizonyíték. Hitelt érdemlően tanúsítja, hogy a Maguk akarták… nem helyesírási (oktató)műsor, másfelől pedig mozgóképen is megelevenedik a Hadházi Lászlóval készült interjú egyik tételmondata, miszerint: „Úgy röhögök ott hátul, mint a szél…”

 

Ajánlom az alábbi videót mindenkinek, aki szeretné megtudni, hogy röhög a szél. Ja, és gyertek a Mikroszkópra!

 

1 komment

Címkék: videó hadházi lászló maguk akarták

A bejegyzés trackback címe:

https://mikroszkopszinpad.blog.hu/api/trackback/id/tr134310056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása